CEO si India

Asa cum scriam in prima parte a acestui articol, am sa vorbesc astazi despre cei care reprezinta astazi India in lume.
Dupa cum se poate vedea in acest clasament, India se afla pe locul trei in ce priveste numarul de miliardari in lume:

1. SUA 536
2. China, 213
3. India 90
4. Rusia 88

Aceasta se datoreaza si existentei o unui numar mare de indieni sau oameni de origine indiana, care se afla la conducerea unor mari companii internationale pe functii importante si chiar de CEO. (Chief Executive Officers)
Acest lucru arata in mod clar ca acestia nu sunt doar bine pregatiti profesional ci sunt la fel de buni ca si conducatori.
Cea mai recenta intrare in lista este, desigur a lui Sundar Pichai pentru Google.
Iata lista scurta a catorva dintre directori executivi ai catorva dintre cele mai mari companii di lume. Unora le-am adus cu ingaduinta voastra, cateva randuri din biografie…

1. Sanjay Jha – Global Foundries
Inainte de a prelua marea compania Global Foundries a servit ca CEO la Motorola mobility si mai tarziu la Qualcomm

2. Ajit Jain – Berkshire Hathaway Insurance
In prezent este presedintele grupului de conducere de asigurare si unul dintre cei doi succesori pentru functia de CEO.

3. Anshuman Jain – Deutsche Bank
Un nume relativ mai putin cunoscut in banca de directori executivi din India la Global. Anshu este co-CEO si presedinte la Deutsche Bank.
A studiat economia la Universitatea din Shri Ram Colegiul de Comert Delhi, castigand o diploma de licenta in 1983. El detine, de asemenea, un MBA ((master’s degree in business administration (management)) in Finante de la Universitatea din Massachusetts Amherst.

4. Dinesh Patiwal – Harman Industries

Liderul de pe piata sistemelor audio pentru automobile. A lucrat la Grupul ABB in calitate de presedinte Global Markets si Tehnologie, inainte sa se mute la grupul Harman.

5. Punit Renjen – Deloitte PLC
Ultimul CEO-ul indian Punit Renjen care a fost numit CEO al gigantului Deloitte PLC.
Renjen, detine o diploma de licenta si o diploma de master in management de la Universitatea Willamette, SUA.

8. Ajay Banga – MasterCard
El este actualul presedinte si CEO al unuia dintre cele mai importante companii de servicii financiare. Dar si membru al consiliului de administratie al Dow Chemical Company, membru al Consiliului pentru Relatii Externe si membru al Consiliului International de Afaceri al Forumului Economic Mondial.
Banga a crescut si educat in India, si a absolvit cu un Bachelor of Arts in economie de la Colegiul Sf. Stefan, Universitatea din Delhi si un MBA de la Institutul Indian de Management, Ahmedabad.
Inainte de a se alatura echipei Mastercard, Banga a avut functii de conducere si roluri executive de la Nestle si Citibank printre altele.

7. Shantanu Narayen – Adobe Systems
El si-a inceput cariera de la Apple si apoi ca director pentru Silicon Graphics. Narayen s-a alaturat Adobe in 1998 ca un senior vicepresedinte pe produs de cercetare la nivel mondial si mai tarziu a fost promovat la vicepresedinte executiv numit in postul sau actual in ianuarie 2005, la varsta de 41de ani. Este de asemenea cofondatorul lui Pictra Inc, o companie de pionierat in conceptul de partajare a fotografiilor digitale pe Internet.

8. Indra Nooyi – PepsiCo
Manager de produse la Johnson & Johnson si firma de textile Mettur Beardsell. Ea sa alaturat apoi Boston Consulting Group (BCG), apoi pe pozitiile de strategie la Motorola si Asea Brown Boveri. Initial presedinte si CFO, iar dupa 7 ani in firma a devenit CEO .
Singurul CEO-ul indian de sex feminin, la o companie globala si printre primele 100 de femei cele mai puternice din lume. Nooyi a facut scoala in Chennai, si mai tarziu un MBA la Institutul Indian de Management Kolkata, Nooyi a continuat cu un masterat la Yale, Statele Unite ale Americii.

9. Sundar Pichai – Google
Conduce mai multe echipe si proiecte si a fost numit vice-presedinte de catre CEO-ul Larry Page in 2014. A facut studiile in Chennai si a castigat Bachelor de gradul de Inginerie de la IIT Kharagpur in Inginerie metalurgica. El detine o M.S. (Masters of Science) de la Universitatea Stanford si un MBA de la Wharton School de la Universitatea din Pennsylvania. Castiga ~ 50 milioane $

10. Satya Nadella – Microsoft
El a lucrat cu Sun Microsystems, in calitate de membru al personalului sau de tehnologie inainte de Microsoft. El a detinut in diferite functii inainte de a fi numit in functia de CEO.
Scola a facut-o la Hyderabad Public School, inginerie la Manipal si apoi a continuat sa faca de masterat in Informatica de la Universitatea din Wisconsin-Milwaukee. Mai tarziu, el a primit un MBA de la Universitatea din Chicago Booth School of Business.
Inainte de a lucra la Microsoft, unde a lucrat timp de 24 de ani, Nadella a avut mai multe locuri de munca in SUA. La Microsoft a condus proiecte majore, inclusiv mutarea companiei la cloud computing si dezvoltarea uneia dintre cele mai mari infrastructuri cloud din lume. Castiga ~ 84 milioane $

11. Nikesh Arora – SoftBank
Cea mai mare companiie de telecomunicatii din Japonia si de asemenea, unul dintre investitorii importanti din startup-uri majore in India. Inainte de a se alatura acestui gigant, Nikesh a lucrat cu Google ca ofiter sef de afaceri. Este cunoscut al treilea cel mai bine platit executiv din lume. A absolvit Institutul Indian de Tehnologie (BHU) Varanasi cu o diploma de licenta in inginerie electrica in 1989. El detine o diploma de la Boston College si un MBA de la Northeastern University. Nikesh Arora a lucrat anterior pentru Deutsche Telekom, Putnam Investments si Fidelity Investments. Nikesh a fost vice-presedinte la Google, pana in 2014 si a detinut functii de conducere la Bharti Airtel si diverse alte companii. Castiga~ 132 milioane $

Vedem ca o parte din marile companii sunt conduse de directori executivi nascuti in India, facand parte dintr-o generatie de studenti talentati care au parasit tara de origine si au urcat in topul a unora dintre cele mai mari corporatii din lume.
Este o provocare pentru oricine pentru a intelege care este mecanismul care face ca toate aceste persoane sa atinga pozitii atat de inalte in cariera si societate. Este clar ca nu toti s-au nascut in familii de academicieni, ca nu toti au avut acces inca de la varste fragede la cele mai noi cuceriri ale thnicii, nu toti au avut biblioteca de acasa plina de carti.
Incerc o prima afirmatie care poate explica fenomenul:
Toti acestia sunt persoane care au inteles care este diferenta intre a avea un loc de munca si acea de a avea o cariera.
Si acestui scop si-au dedicat viata si efortul intelectual.
Cautand sursa acestei capacitati si a predispozitiei spre efort poate vom descoperi secretul succesului.

Se stie acum ca multe dintre aceste persoane provin din medii modeste, dar care au studiat in India la cele mai bune scoli de tehnologie si management inainte de continua studiile in Statele Unite, unde ca sa o spunem asa o mare parte din profesori sunt tot de origine indiana.
Sa luam cazul lui Sundar Pichai, noul CEO al Google. El s-a nascut in familia unui un inginer electro si un stenograf din orasul indian Chennai. Familia sa detinea un apartament cu doua camere, unde a lasat sufrageria lui Sundar si fratelui sau mai mic. Parintii i-a cumparat un telefon abia cand acesta a implinit 12 ani.
Pasiunea pentru tehnologie l-a condus insa catre studii de inginerie la Institutul Indian de Tehnologie – una dintre cele mai bune scoli din tara. Apoi, el a castigat dreptul pentru o bursa la Stanford.

Specialistii spun ca exista si alte motive pentru care indienii au atat de mult succes si aici poate fi punctata o a doua explicatie:
Cursuri la cele mai bune scoli din tara se desfasoara in limba engleza ceea ce reprezinta un avantaj imens pentru indieni.
O alta caracrteristica importanta este aceea ca
Managerii originari din India demonstreaza, abilitati de adaptare ascutite atat in activitatea lor cat si in mediile sociale.

Va intrebati poate de ce acesti indieni fac atat de mult pentru America sa spunem, insa nu fac nimic pentru ca sa ridice tara lor. Este probabil din acelasi motiv pentru care atatea minti stralucitoare nu s-au putut manifesta in Romania trebuind sa ia drumul strainatatii pentru ca sa isi desavarseasca proiectele vietii, care au dobandit utilizare la nivel mondial. Amintiti-va de Victor Babes, Ana Stefania Maracineanu, Spiru Haret,Traian Lalescu, Grigore Antipa,Henri Coanda, Aurel Vlaicu, Constantin Brancusi, Ghe. Emil Palade.
Ei bine nici pentru acesti indieni, conditiile din tara lor nu au fost suficiente pentru a oferi acestor minti stralucite posibilitatea de manifestare plenara, pentru a-si oferi valoare lor cat si pentru a o crea pentru milioane din ceilalti.
Si atunci au trebuit sa aleaga intre a merge de unul singur spre desavarsirea personala sau, din patriotism, sa se alature celorlalti care plimba turistii straini cu bicicleta, transformata in taxi, pentru una sau doua rupii.

rickshaw-ride

Ashok Vemuri – President and CEO of IGATE(subsidiary of Capgemini) .
Anshuman Jain – Co-CEO of Deutsche Bank.
Ajit Gupta – Founder of Aryaka & founder of Speedera Networks(subsidiary of Akamai technologies) & chairman of AAyuja.
Aswath Nagraj – Founder of Allegro Systems (subsidiary of Cisco Systems) and founder of Assured Access Technologies (subsidiary of Alcatel) & Co-founder and CTO of Aryaka.
Ashish Khandpur – CTO and Senior Vice President of R&D at 3M.
Syed Basharat Ali – Founding chairman, president, and CEO of Cavium Networks.
Suhas patil – Founder, chairman of Cirrus logic Inc.
Arun sarin – Former CEO of vodafone and board member of ola cabs,cisco system & others.
Kanwal rekhi – Former CEO of novell(subsidiary of Micro Focus International).
Gunjan sinha – Executive chairman, Founder of MetricStream and e-gain Corporation.
Sabeer bhatia – Founder of hotmail(subsidiary of Microsoft),Founder and CEO of Sabse Technologies Inc.
Ashok Varadhan – Co-head of the Goldman Sachs ‘securities’ dept.
Anand Lal Shimpi – Former CEO of tech website Anandtech. com & now executive at Apple Inc.
Lakshmi Mittal – Chairman and CEO of ArcelorMittal.
Bharath Oruganti – Senior Vice President at ShoreTel Inc.
Naveen Jain – Founder of Moon Express.
Naveen Rao – Co-founder and CEO of Nervana Systems(subsidiary of Intel).
Steve singh – Co-founder and CEO of Concur technologies(subsidiary of SAP) & Executive board member of SAP & chairman of ClearTrip.
Rajeev Singh – Co-Founder of Concur technologies(subsidiary of SAP) & CEO and Board Director of Accolade.
Ajei Gopal – Next Announced CEO of ANSYS.
Harmit Singh – CFO & Executive Vice President of Levi Strauss & Co.
Ravnish Bhalla – CEO of Technossus LLC.
Jyoti bansal – Founder & Executive Chairman of AppDynamics.
David Wadhwani – CEO of AppDynamics.
Vivek Paul – Former investing partner at TPG capital and co-founded the Microbiome Alliance at Stanford & Board member of Electronic Arts.
Vyomesh Joshi – CEO and President of 3D Systems and former executive vice president of HP’s Imaging and Printing Group.
Rono Dutta – Former President of United Airlines.
Asim Ghosh – President and CEO of Husky Energy Inc.
Aneel Bhusri – Co-founder and CEO of Workday Inc.
Salman Khan – Founder of the Khan Academy.
Abhi Talwalkar – Former president and CEO of LSI Corporation(subsidiary of Broadcom).
Vivek Ranadive – Founder and former CEO of TIBCO.
Ranji H. Nagaswami – Chief Executive Officer of Hirtle Callaghan & Co.
Bobby Mehta – Former CEO and Vice Chairman of HSBC North America.
Thomas Kurian – President of Product Development at Oracle Corporation.
Ajay V. Bhatt – Chief Client Platform Architect at Intel & inventor of USB.
Ajit Jain – Head of reinsurance businesses at Berkshire Hathaway & next most prominent person for CEO position to replace Warren buffet.
Dipanjan Deb – CEO & Co-Founder of Francisco Partners.
Sajan Pillai – Chief Executive Officer of UST Global Inc.
Kumar Mahadeva – Founder,and Ex-chief executive officer of Cognizant Technology Solutions and Managing Partner at Kubera Partners, LLC.
Naveen Selvadurai – Co-founder of location-based social networking site Foursquare. com.
Indra Nooyi – CEO of PepsiCo.
Ajaypal Singh Banga – CEO of MasterCard.
Sreekanth Ravi, Sudhakar Ravi – Founder of SonicWall(subsidiary of Dell).
Sridhar Vembu – Founder and CEO of Zoho Corporation.
Rashmi Sinha – Founder and CEO of SlideShare(subsidiary of LinkedIn).
Jaithirth Rao – Founder of MphasiS Corporation(subsidiary of Blackstone group) & Head of the Development Division of Citicorp and Chairman and CEO of Transaction Technologies Inc.
Bhargav Sri Prakash – Founder and CEO of FriendsLearn.
Jag Duggal – VP, Product Management at Quantcast.
Neeraj Arora – Vice President of WhatsApp(subsidiary of Facebook).
Samir Arora – Veteran of Apple computer & Founder, former CEO of mode media inc, Founder & CEO of NetObjects(subsidiary of IBM).
Simon Arora – CEO at B&M Retail.
Manvinder Singh Banga – Senior partner at the private equity fund Clayton Dubilier & Rice.
Tiger ramesh – CEO of CSS corp.
Baljit S. Dail – CEO of JDA Software Group.
Dhar mann singh – Founder and CEO of weGrow stores.
Tavraj Banga – Senior executive at Terra Firma.
Dhiraj Mukherjee – Co-founder Shazam Entertainment Limited.
Satya Nadella – CEO of Microsoft.
Rajeev Suri – CEO & President at Nokia.
Punit Renjen – CEO of Deloitte.
Sundar Pichai – CEO of Google(subsidiary of Alphabet).
Amit singhal – Senior vice president at Google(subsidiary of Alphabet) .
Ram Shriram – Founding board member and one of the first investors in Google(subsidiary of Alphabet).
Nikesh Arora – Former Vice Chairman of SoftBank Corp and CEO of SoftBank Internet and Media and former Senior Vice President at Google.
Suman Gopalan – SVP and Chief Human Resources Officer The Nielsen Company.
Bharat Desai – Chairman of Syntel.
Vivian Singh – President & CEO of Strontium Technology Ltd.
Rakesh Gangwal – Former CEO and Chairman of US Airways Group .
Sanjay Mehrotra – Co-Founder, President and CEO of SanDisk Corporation(subsidiary of WD).
Shantanu Narayen – CEO of Adobe Systems.
Abhay Parasnis – Executive Vice President and CTO at Adobe Systems.
Anil Kamath – Founder of eBoodle. com & Efficient Frontier (current subsidiary of Adobe Systems).
Gaurav Dhillon – Founder of Informatica & chairman and CEO of SnapLogic.
Rajiv C. Mody – Co-founder of Sasken Communication Technologies & serves as CEO and MD.
Aditya Agarwal – VP Engineering at Dropbox and founder of Cove(subsidiary of Dropbox) & former Director of Engineering at Facebook.
Ruchi Sanghvi – VP Operations at Dropbox and founder of Cove(subsidiary of Dropbox) and was 1st female engineer at Facebook.
Manoj Bhargava – Founder and CEO of 5-hour Energy.
Lt. Amar Gopal Bose – Ex CEO and Founder of Bose Corporation.
Dinesh Paliwal – Chairman, President and Chief Executive Officer of Harman, Jbl International Industries.
Rakesh Kapoor – CEO of Reckitt Benckiser plc.
Sanjay K Jha – CEO of GlobalFoundries and former chairman and chief executive officer of Motorola Mobility.
Ajit Manocha – Co-Chairman of the Board of POET Technologies & Appointed as CEO of GlobalFoundries.
Padmasree Warrior – CTO of Cisco Systems & Former CTO of Motorola Inc.
Suraj Shetty – VP, Global Marketing at Cisco Systems.
Subrah S. Iyar – Founder and former CEO of WebEx(subsidiary of Cisco Systems).
B. R. Shetty – Founder and C.E.O of NMC Health , M.D. and C.E.O of UAE Exchange , Founder, C.E.O and M.D. of Neopharma.
Joy Alukkas – Founder and chairman of Joyalukkas Jewellery LLC.
Rahul Sood – Founder of VoodooPC(subsidary of HP), Former GM of Microsoft Ventures now CEO of Unikrn.
Arati Prabhakar – Chairman of DARPA.
Krishan Sabnani – Research VP at Alcatel-Lucent Bell Labs.
Vinod khosla – Founder of Sun microsystems(subsidiary of Oracle).
Pranav Mistry – Global Vice President of Research at Samsung.
Enver Masud – Founder of the Wisdom Fund.
Sanjiv Sidhu – Founder and chairman of o9 Solutions & i2 Technologies (subsidiary of JDA Software).
Piyush Gupta – CEO DBS Group Holdings & DBS Bank.
Ivan Menezes – CEO of Diageo.
Victor Menezes – Former chairman and CEO of Citibank.
Vikram Pandit – CEO of Citigroup.
Lt. Rajiv Dutta – Former CFO of PayPal and Ex President Skype(subsidiary of Microsoft Corporation).
Rajat Kumar Gupta – Former Managing Director of McKinsey & Company & also a former board member of Goldman Sachs, Sberbank, Harman International, Procter and Gamble and American Airlines.
Rajeev Vasudeva – CEO of Egon Zehnder.
Raj L Gupta – Former CEO and president of Rohm and Haas(subsidary of Dow Chemical Company) & current chairman of Delphi Automotive.
Romesh T. Wadhwani – Founder, Chairman and CEO of Symphony Technology Group.
Sadanand Joshi – Former president of JTI Inc & former CEO at Phillips Petroleum Company.
Arun N. Netravali – Former President of Bell Laboratories.
Vic Kulkarni – Former CEO of Sequence Design(subsidary of Apache design solutions) and current Senior Vice President of the RTL Business Unit of Apache Design Solutions.
Sudhir R Ahuja – Vice president of joint ventures at the Alcatel-Lucent.
Jyothi Reddy – CEO of Key Software.
Tuhin Shrivastava – Founder & CEO of Sutro-health.
Ramani Ayer – Former CEO and chairman of The Hartford.
Anil Kumar – Top senior partner and director McKinsey & Company.
Raj Rajaratnam – former hedge fund manager and founder of the Galleon Group.
Rajiv Goel – Ex executive at Intel & MD in Intel’s treasury department and a director of strategic investments at Intel Capital..

Un comentariu

  1. Pingback: Despre Kamasutra | Calea spre succes

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: