Cel mai bun

Astazi nu va voi scrie chiar despre cel mai bun ci despre cineva care nu se da batut, indiferent ce cate piedici ii pune viata in fata.
Bryson Andres s-a nascut in Hawaii din parinti filipinezi, si a crescut in Anchorage, Alaska.
Acest tanar si-a facut mii de fani de varste diferite, pretutindeni in lume, prin talentul de a interpreta muzica clasica dar si moderna doar cu ajutorul viorii sale si a unui dispozitiv electronic de memorare, actionat la pedala.
Numele lui a inregistrat pe Google un numar de peste 1.3 milioane de cautari, mai ales dupa ce videoclipurile sale au devenit virale pe YouTube, in special cel filmat pe strada Spokane Street dinWashington unde interpreteaza melodia “Secrets” a lui One Republic’s interpretare care i-a adus peste 2 milioane de vizualizari.
Nu este deloc rau insa o fost poate o sansa pentru un tanar de 21 de ani, care a crescut fara bani pentru cateva lectii de muzica sau pentru a-si cumpara propria sa vioara.
Bryson a fost crescut de bunici, pentru ca parintii lui s-au despartit atunci cand el avea doi ani.
La varsta de 5 ani mama sa reintalnit cu el doar pentru ca sa il lase in grija celorlalti bunici din Alaska.
Cu toate aceste evenimente intamplate la o varsta frageda la care mai adaugam si tulburarea cu deficit de atentie innascut (ADD), Bryson Andres a reusit totusi sa se adapteze si sa isi faca o educatie aparte.
Prima sa vioara, Bryson a primit-o de la tatal sau, pe care el nu l-a intalnit.
Lectiile generale de vioara le-a primit la orele de la scoala, din cele de se predau elevilor.
Dragostea tanarului pentru muzica a sporit odata cu cea pentru o fata pe care a vrut sa o imporesioneze cu interpretarea sa.
Cu timpul inspiratia si dixteritatea sa au crescut cat si lipsa parintilor sau atitudinea dezaprobatoare a bunicilor privind pasiunea sa pentru muzica, insa toate astea nu l-au descurajat.
Poate ca este adevarat ca “Nobody paid attention to violinists in Anchorage” totul fiind doar „a waste of time and money”, dar pentru tanarul care atunci avea 15 ani ambitia avea sa il duca mai departe chiar daca nu isi permitea cursuri si studii de muzica.
Cineva s-a hotarat sa il sprijine in a gasi o cale pentru a putea lua cateva lectii cu profesoara Nina Bingham, pentru a putea ulterior sa faca parte din orchestra scolii.
Nina il instruieste in genurile muzicale contemporane si clasice si ii daruieste prima statie, pentru experimentele sale muzicale.
Muzica sa sprijinita de ajutorul dispozitivelor electronice ii permit sa creeze sonoritati echivalene cu a unei orcheste complexe prin multiplicari si suprapunerea de pasaje muzicale in bucla.
Cu acest sunet nou melodic si sofisticat si sub supravegherea lui Nina, Bryson a devenit un pionier al noilor sonoritati in genurile de muzica clasica, jazz, pop sau hip-hop.
De acum inainte, fanii dar si invidiosii au pus ochii pe el, unii laudandu-i talentul iar altii contestandu-i cariera.
Adesea directori de studiouri, producatori TV sau membrii comunitatlor locale l-au inselat anulandu-i pur si simplu reprezentatiile. La fel s-a intamplat cu presupusii manageri care-i promiteau sa se ocupe de cariera lui.
Dintr-o astfel de aventura, Bryson Andres abia a putut sa scape cu 3000 de dolari castigati din cantat, hainele de pe el, statia si vioara.
Pana in prezent, Bryson a scris peste 25 de compozitii originale, admitand ca intr-un fel ADD sau ii afecteaza competentele in compozitie.
Canta cu placere hituri ale marilor vedete ca Coldplay, Beyonce si Lady GagaA, a cantat alaturi de David Lanz, David Tamela Mann, si Ludacris.
Bryson incearca sa mearga intr-un turneu pe intreg teritoriul SUA, dar are nevoie de ajutorul fiecaruia. Unii doneaza bani, altii dau cu like-uri pe clipurile sale de pe YouTube.
Eu am reusit doar sa vorbesc despre el si asta pentru ca impotriva tuturor nedreptatilor vietii, acest tanar a gasit puterea de a lupta si o face mai departe, neasteptad nimic de la nimeni.
La fel ca si el, sute de tineri instrumentisti din Romania isi cauta sau isi vor cauta un rost in lumea artei. Cati oare vor ajunge sa cante in mari orchestre simfonice? Cati oare in carciumi si cati oare vor canta la colt de strada.
Istoria o spune ca in arta este greu sa iti faci o cariera, iar daca doresti asta trebuie cu adevarat sa fii cel mai bun.

Despre cei mai buni am scris si voi scrie mai departe. Despre cei care au luptat cu inversunare sa isi atinga visul, despre cei care si-au dedicat intreaga viata pentru o idee, despre cei care incearca sa isi croiasca un drum in viata, cat si despre luptatorii cu morile de vant, despre care am scris in primul meu articol de pe acest blog.

AMAZING Street musician! (Epic Violinist Music Video) HD

AMAZING Street Violinist Draws Audience – Halo Remix (beyonce)

Edge of Glory – Bryson Andres LIVE on NBC

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: