“Tânăra drăguţă caut partener cu simţul umorului!”

Inainte de a judeca, vreau sa va spun ca cererea de mai sus pare sa fie mai mult decat un cliseu. Aceasta ascunde in ea un adevar. Este vorba despre marea cautare de care se bucura persoanele cu simtul umorului.
As vrea sa cred ca cei doi din bancul de mai jos, au acelasi simt dezvoltat al umorului:

Sotia isi intreaba sotul:
– Iubitule, ce-ti place la mine mai mult: trupul meu perfect sau chipul meu frumos?
Sotul raspunde:
– Simtul umorului!

Ei bine, simtul umorului constituie o caracteristica importanta in existenta fiecaruia.
Cum aceasta nu pare a avea o componenta fizica, se poate considera nu fara justificare ca simtul umorului este apanajul inteligentei, fiind si un indiciu al nivelul intelectual cu care este si direct proportional.
Trebuie spus ca sunt cel putin doua moduri in care poti afla, daca ai sau nu simtul umorului:
-dupa modul in care reactionezi atunci cand esti pus ocazional in fata unei situatii.
-dupa modul in care reactionezi atunci cand cineva te supune in mod voit unei “incercari” verbale la care trebuie sa raspunzi.

Dar nu putem discuta de simtul umorului fara a detalia foarte putin despre umor.
Umorul pare a avea intotdeauna o dimensiune sociala. Oricine gandeste ca este atipic sa ne amuzam singuri. Acum daca o facem in fata celorlalti, exista desigur pericolul ca cei care sunt lipsiti de aceasta caracteristica, sa nu inteleaga si pot lua glumele chiar ca pe o jignire.
Daca marii teoreticieni s-au ferit de a da o definitie a umorului, considerand ca asta ar echivala cu a descoperi misterul central al filosofiei, noi ceilalti definim umorul sub forma lui empirica, ca fiind “glume sau ironii spuse intr-o maniera serioasa

Exegetii au impartit umorul in mai multe categorii: umorul subtil, umorul spontan, cel tandru, umorul matur sau umorul caustic. Exclud din discutie notiunea de barfa, ironia si sarcasmul care sunt cu totul altceva.
Trebuie spus faptul ca simtul umorului este de dorit sa faca parte din garderoba tuturor, atat celor care emit glumele, cat si celor care, direct sau indirect, le primesc.
Numai cand atunci acest echilibru este perfect, viata poate sa fie mult mai vesela si mai usoara. Cei lipsiti de simtul umorului au de dus povara vietii lor cat si a celor din jur.

Asadar profita intotdeauna de umorul tau dar mai ales de simtul umorului celorlalti, pentru a te putea relaxa, pentru a purta o conversatie delicioasa si tentanta, pentru a detensiona frumos o situatie, pentru a iesi cu abilitate si pricepere dintr-o situatie oarecare, pentru a inviora o discutie sau pentru creerea unei atmosfere deconectante si cu buna dispozitie!

Dupa ce loveste un pieton, si isi continua drumul inca vreo 10 metri, soferul scoate capul pe fereastra si tipa:
– Fii ba atent!!!
Pietonul se ridica cu greu, impleticindu-se si intreaba:
– De ce… dai inapoi?

  1. ane

    Ar trebui sa faca parte din garderoba tuturor”garderoba tuturor”. D’accord!

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: