Ganduri de duminica

Iar duminica… iar ganduri.

El este trist, ingandurat, terminat, facut definitiv. Datoriile si neplata ratelor la timp la banca il termina moral. Sotia il priveste ingrijorata. Baiatul ei el la fel si il intreaba de sanatate. El isi iubeste copilul. Emotionant…
Dar iata! Soarele rasare si deasupra casei lor. O firma isi ofera serviciile de a-l salva la plata datoriilor catre banca, printr-o reesalonare a platilor, cum ar veni, asa pe limba omului de rand, sa plateasca aceasta pentru el, pana la revenirea lui la statutul de bun platnic. Desigur ca nu pe motiv ca este el destept, frumos si devreme acasa.
Firma il salveaza prin amanarea platii datoriilor catre banca, dar il prinde la randul ei, cu plata unui comision care se va adauga poverii datoriilor deja acumulate anterior.
Acum asteptam sa apara pe piata, o a treia si o a patra firma, amabile sa reesaloneze esalonarea esalonarilor anterioare, contra unor alte comisioane neesalonabile. Iata o idee de afaceri! Dăăă..!

idee

  1. Asta e sclavia modernă: de bunăvoie și fără să ne dăm seama. Mirajul banilor nemunciți încă.

  2. Sunt de aceeași părere cu Petru, sclave modernă, așa se numește.

    • Nici unul dintre noi nu suntem liberi, deci prin consecinta suntem scalvii a ceva sau ai cuiva. Insa fiecare avem un alt pret pentru care ne vindem.

      • Cu siguranţă există diferenţe între noi! Iar sclavii,eu știu,dacă aveam datorie la bancă da spuneam uite sunt sclavul cuiva până termin, ceva de acest mod, nu știu.

  3. Ți se face scârbă când le vezi reclamele…
    Stupide, kitschoase…

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: