Avem luna roz

Asa ne mai place sa ne scobim. Cica pe 11 aprilie este luna roz. Roz pe naiba.
Pe 11 aprilie nu e nici mai mult nici mai putin decat faza de luna plina a Lunii adica a satelitului nostru, prin grija caruia ni se intampla o multime de lucruri.
Luna asta este prima luna plina de primavara, moment la care infloresc si Brumarelele alea roz, care se spune ca sunt o floare foarte populara in America. Si daca ei au dat denumirea de „Luna Roz„,dupa brumarelele alea, de ce sa nu ne scarpinam si noi si sa nu avem si noi romanii o Luna Roz, a noastra.
Asa ca dupa Luna cadourilor, luna albastra, luna de miere, luna de fiere, luna marilor reduceri, in Luna aprilie avem Luna Roz care nici macar nu este roz. Bine ca avem macar brumarele roz.
Va spun asta ca sa nu stati cumva treji la noapte, in speranta ca o sa vedeti Luna Roz.

brumarele

  1. Foarte simpatică postarea. Mărturisesc, nu știam că există o lună roz. Sunt familiarizată cu florile (nu știam cum le cheamă, că sunt peste tot) însă aici o să apară mai târziu. Frumos nume poartă. 🙂

    • Poate pentru ca fost scrisa la repezeala. Pe cele elaborate nu le citeste nimeni 🙂
      Despre Luna Roz am aflat si eu abia acum, dar este de fapt numele dat lunii Aprilie de pe vremea indienilor 🙂

  2. Ei, prea târziu, ai apucat să mă faci curioasă aşa că avertizarea din final nu ştiu dacă va putea fi respectată. Oricum plec de la muncă la 22 aşa că numai cu ochii pe cer voi fi. Bine, la noi, când e câte o lună din asta mai altfel, plouă. Aşa că nu ştiu ce voi putea vedea. Roz sau nu.

  3. Luna de fiere? De unde, G:?

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: