Creationismul sau credinta ca Dumnezeu a creat toate formele fundamentale de viata, se pastreaza pana pe la mijlocul secolului 19, cand toata lumea din Occident credea in relatarea biblica a creatiei.
Dupa ce Charles Darwin a propus in anul 1859 in lucrarea sa Originea Speciilor, teoria evolutiei naturale a formelor de viata conform careia speciile se schimba de-a lungul timpului, creationismul a inceput sa piarda teren. Darwin propune aici conceptul de origine comuna si un arbore filogenetic ramificat, teorie bazata pe ideea selectiei naturale. Dar ideea conform careia speciile se schimba de-a lungul timpului, nu era noua ci isi are radacinile in antichitatea greaca si romana.
Mecanismul de selectia naturala propus de Darwin, nu a fost larg acceptat pana prin anii 1940.
Macar asupra unui lucru s-a cazut in final de acord. Existenta lui Homo sapiens acum mai bine de 10 mii de ani in urma.
De oricare parte v-ati afla, merita cred sa aruncam un ochi pe diagrama facuta dupa istorisirea biblica a evolutei neamurilor, incepand cu Adam si a marii familii din care face parte Iisus Hristos:
Dati click pe imagine pentru graficul complet…
Multumesc pentru grafic!
Nu pot decat sa iti multumesc pentru mesaj. Il consider mai bun decat un milion de Like-uri 🙂
Chiar imi doream sa vad un asemenea grafic
Este succint dar complet. Este un rezumat al unei povesti frumoase a unor vremuri despre care nu vom sti niciodata prea multe.
E déjà-vu? A mai fost arborele sau/și din altă parte?
Exact a fost in aceasta postare din aprilie 2013, pe care multi dintre cititorii mei nu au vazut-o, cum se va intampla si acum 🙂
Mulțumesc, G:, găsesc că este chiar foarte, foarte interesant. Și cred că va rămâne și după 3013.
Mai interesanta a fost parcurgerea fila cu fila a Bibliei cat si Noului Testament 🙂
Păi arborele nu presupune o parcurgere a ei? Măcar sumară (deși nu e cel mai potrivit termen, cred că mă gândeam la pericopele și cazaniile cunoscute de slujbașii merituoși ai Domnului) așa cum numai eu mă pot eu „lăuda”? Mulțumesc, așadar.