Aydemir Saidov – Painting

Despre Aydemir Saidov am mai scris intr-un articol acum trei ani publicat in Expozitia de vineri.
Din biografia lui am ales de data aceasta doar drumul pe care l-a urmat in pregatirea sa profesionala care se aseamana extraordinar de mult cu cea pe care a urmat-o si viitoarea sa sotie Marina Marina Igorevna a carei biografie si ale carei lucrari le-am prezentat intr-un post anterior.
Aydemir s-a nascut in anul 1979 intr-un orasel din sudul Rusiei.
Tatal sau, un prestigios membru al Uniunii Artistilor Plastici si liderul comunitatii artistice de acolo, a vazut artistul din el cand a desenat pentru prima data la varsta de trei ani o capra verde, va aduceti cred aminte.
La varsta de 11 ani a fost acceptat la o scoala de arta pentru copii dotati. Acesta a fost startul a numeroase premii in toate competiriile unde puteau participa copii talentati.
In 1994, la varsta de 15 ani, a fost acceptat la Colegiul de Arta Krasnodar de unde a continuat sa primeasca recunoastere si premii la competitii. A terminat Colegiul in anul 2000 fiind aceptat la Academia de Arte Frumoase .
In 2003 o intalneste pe viitoarea lui Marina Marina care venise in acelasi loc unde se afla el, pentru a face cateva schite ale aceluiasi peisaj.
Pe timpul studiilor la Academie, pentru ca sa isi poata plati educatia a fost nevoit sa lucreze portrete sau peisaje pe care sa le vanda in galeriile din St.Petersburg.
In 2005 castiga premiui intai la competitia nationala de desen destinata studentilor.
Termina cu succes cursurile in 2006 pentru ca un an mai tarziu sa primeasca o oferta din partea casei de licitatii Christie’s Fine Art Auctions din Londra, pentru a coopera cu ei. De atunci si pana in prezent, el lucreaza cu acestia.
Picturile sale sunt expuse in muzee din Rusia dar o parte se afla si in colectiile private ale unor iubitori de arta din Marea Britanie, USA, Germania, China dar si multe alte tari.
Este de sesizata asemanarea fenomenala a stilului din lucrarile celor doi artisti, sot si sotie.

Aydemir Saidov

Aydemir Saidov

Aydemir Saidov

Aydemir Saidov

  1. These are just fantastic, I wish I could understand your written word my friend. Also popping over to say many. many thanks for the follow on my blog and your comments too. Really appreciated and I hope you are having a good weekend. Thank you my new friend and hope to see you soon, MM 🍀

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: