Optimisti si pesimisti

Sau invers, pesimisti si optimisti, pentru ca unii dintre acestia sa nu isi poata spune ca iar sunt pusi la zid si ca iar nu au noroc in viata.
Pornind de la comentariile din postarea precedenta si fiind duminica, stiti voi, ziua aceea de stat is stare de relaxare totala a corpului incluzand si aici si creierul, stau si meditez la subiectul in cauza.
Privind un norisor pufos ce zace si el nemiscat dar pe cer, constat ca optimismul si pesimismul sunt doua moduri opuse de a gandi si de a vedea lucrurile, insa acestea nu pot defini pe cineva in mod absolut, pentru ca o persoană poate balansa in timp intre cele doua extreme, ceea ce presupune ca la un anumit moment acestea pot detine un anumit procent din fiecare.
Factorii care predispun la un moment dat pentru un anumit tip de atitudine, pot fie externi fie interni, fie o combinatie a celor doi.
Se impune totusi o lamurire, trezitul cu fata la cearsaf, vremea sau scandalul cu vecinul de la parter, caruia i-ai aruncat florile din vaza pe peluza, nu pot fi factori care sa determine caracterul pessimist sau optimist al cuiva.
Cele cateva enumerate mai sus, daca apuca sa schimbe starea de spirit atunci avem o problema frate.
Acum nu putem clasifica fiintele in rele si bune dupa caracterul lor pesimist sau respectiv optimist insa putem spune ca ne simtim intotdeauna mai bine in prezenta unor persoane optimiste decat in preajma celorlalte.
Si asta pentru ca optimistii privesc la viitor si cred ca il pot modela dupa cum vor, ei sunt persoane active pline de initiativa care gasesc intotdeauna solutii problemelor ivite.
Pesimistii au intotdeauna cate o noua problema pentru fiecare solutie gasita! Si nu este un lucru rau. In lume trebuie sa existe si unii si ceilalti. Numai astfel se poate pastra Echilibrul. Va amintiti ce au facut optimistii cu Turnul Babel, nu? Acum nu spun ca Dumnezeu este pesimist doar pentru faptul ca i-a tras nitel de maneca. La urma urmei El este seful, nu?
Dar optimismul ne impiedica sa cadem in apatie, sau depresie asa cum li se intampla pesimistilor care de teama unor esecuri, sunt in stare sa nu faca nimic pentru ca totul le iese prost si niciodata nu au reusit sa faca astfel ca lucrurile sa mearga mai bine, deci prin urmare, nu mai fac nimic.
Nu o sa gasiti un pesimist care sa aiba succes in viata insa sunt milioane de optimisti care au succes.
Asadar ce-i de facut, imi zic mie… poti invata sa fii optimist, tot mie imi zic.
Pentru inceput observam ca gandurile sunt cele care ne influenteaza asteptarile, care pot fi implinite sau nu, de rezultatele eforturilor noastre. Tot gandurile ne influenteaza comportamentul si atitudinile fata de situatii sau fata de cei din jur. Asadar atentie la ce, cum si cat gandesti! Acum sa o luam si pe parte filozofica: Trecutul a fost, prezentul va fi (trebuie sa-mi notez neaparat undeva asta). Prezentul este deci neutru. ACUM se poate intampla orice care poate sa le influenteze pe amandoua. Un optimist va face astfel incat sa gaseasca oportunitatea ca sa i se intample ceva bun. Pesimistul nu face nimic ci doar asteapta si iar asteapta, ceva ce nu mai vine, adica Fericirea…
Asadar iar atentie la ce, cum si cand faceti!
Starea de spirit, oboseala si stresul pot influenta negativ in luarea deciziilor. Cine isi stapaneste emotiile poate lua decizii bune.
Va aduceti aminte versurile lui Rudyard Kipling…

If you can keep your head when all about you
Are losing theirs and blaming it on you,
If you can trust yourself when all men doubt you,

Ehehei, ce vremuri…

 1. But too much allowance will spoil…
  Un optimist nu se învață minte nici după ce o pață, rămâne un entuziast, chiar dacă îl mai prinde apatia.
  Mi-a plăcut articolul tău, ideea cu prezentul e foarte bună și ea, așa cum tot ceea ce poți, se schimbă mereu.

 2. Am văzut de dimineață mesajul tău și îmi cer scuze că nu am răspuns: m-a tulburat ideea Carnetului tău cu expresii frumoase, mă întreb ce minunății or mai fi pe acolo. Ai mai zis-o undeva, că eu știu că era numai într-un anume loc? Ideea cu optimistul era deja, sau îmi era știută mie.

  • Mesajul tau a ajuns cu bine si mi-a adus o mare bucurie prin continutul lui. Despre minunile din carnețelul cu pricina ai sa mai gasesti mostre de-a lungul timpului. Iti multumesc mult pentru raspuns.

 3. Nu-i voită politețe, nici răspuns darului tău, ci-i bucuria cea care m-a ajuns, și sper că (şi) aici, la tine, puțin din măreția-i să-şi găsească, netulburată, harul său.
  Mulțumesc frumos!…

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: