Blue Man Group

Grupul Blue Man Group, s-a format in Manhattan in anul 1988, prin colaborarea a trei prieteni apropiati, Chris Wink, Matt Goldman si Phil Stanton. Acestia au inceput ca participanti la o sarbatoare pe la sfarsitul anilor 1980, cand cei trei barbati purtau masti albastre si conduceau o procesiune care cuprindea arderea unei papusi Rambo si a unei bucati din Zidul Berlinului. Aceasta a atras atentia celor de la MTV, care au prezentat evenimentul si Blue Men au atras imediat atentia. Personajele in albastru au iesit cu mici reprezentatii pe strazile orasului, apoi in mici spectacole pe la cluburile din centrul orasului, ajungand in cele din urma sa prezinte un spectacol complet la Teatrul Astor Place in 1991 loc in care care s-a lansat oficial.
Grupul este bine cunoscut pentru spectacolele si productiile sale de scena din intreaga lume in care combina in mod absolut remarcabil diferite categorii de muzica si arta si spectacol. Grupul au participat la diverse programe TV dar au lansat si mai multe albume de studio.

Blue Man Group prezinta continuu spectacole in Las Vegas, Orlando, Boston, Chicago, New York dar au participat si in mari turnee pe intregul glob in tari ca Germania, Norvegia, Germania, Canada, Marea Britanie, Olanda, Japonia, Elvetia, Suedia, Austria sau Australia.
In martie 2016, Blue Man Group au sarbatorit cea de-a 25-a aniversare, cu un turneu mondial ce a inceput in Singapore. Turul a continuat prin Asia si Oceania dar si in Africa de Sud in februarie 2017.
S-a fost anuntat ca turul va continua in Abu Dhabi si Elvetia.
Discografia lor cuprinde pana acum patru albume:
Audio (1999) – Primul album al grupului vandut in peste 500,000 unitati si nominalizat la Grammy Award la sectiunea Best Pop Instrumental Performance.
The Complex (2003) – al doilea album de studio full-length facut in colaborare cu alti muzicieni celebri ca Dave Matthews, Gavin Rossdale, si altii. Patru dintre melodii au ajuns in clasamentul Billboard.
Live at The Venetian – Las Vegas iTunes exclusive (2006)
THREE (2016) – Este ultimul album complet instrumental care a fost lansat in aprilie 2016, in care au fost introduse sonoritati noi produse de instrumentle lor ciudate avand nume la fel de ciudate: “Snorkelbone,” “Chimeulum,” “Pipeulum,” sau “Tone Spokes”.
Rezervati-va doua, trei minute sa ii urmariti pe acesti artisti in cateva secvente din reprezentatile lor care abunda in efecte muzicale, sonore si vizuale novatoare.

Blue Man Group: NPR Music Tiny Desk Concert

Blue Man Group w/ Venus Hum: I Feel Love (best quality)

Blue Man group Baba O’Riley

.


Publicitate

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: