La restaurant

Este duminică asa ca batem câmpii. Dureaza putin si nu o sa doara.

Departe de a fi un exeget in ce priveste bunele maniere, am spicuit cateva reguli in ce priveste modul in care trebuie sa ne comportam atunci cand mergem la restaurant si va adresez provocarea de a descoperi si voi, ce stiti si ce nu despre aceasta.

Indiferent de timpul trecut de cand va cunoasteti, pe usa restaurantului intra intotdeauna primul…barbatul. Femeia va ramane usor in urma, pentru a evita in mod discret, situatia in care barbatul „galant” o invita pe ea sa intre prima.
Doamnelor, nu va aratati prea dezinvolte, pentru ca poate da din start o nota proasta in ochii unui barbat sa-l presupunem educat.

Doamnelor, daca lipiti spatele de spatar, pentru opozitie dreapta pe scaun, va face o impresie foarte buna, si chiar va impune respect. Daca duceti fundul cat mai aproape de spatar, pozitia se aseaza singura.

Mergeti sa mancati in restaurentele in care ati mai fost si deci cunoasteti menu-ul. Nu incercati niciodata ceva nou, pentru a nu avea surprize atunci cand va sunt aduse preparatele.

La restaurant nu puneti coatele pe masa. Asta ar merge sa spunem poate la un pub, la o crâșma, daca purtati costum de blugi si tenisi, insa nu si la un restaurant.

Nu va verificati mesajele de pe telefon. Pe langa senzatia de lipsa de respect pe care o lasati, mai poate provoca si iritare. Timpul petrecut la restaurant este doar pentru voi doi.

Trebuie sa va spun cateva cuvinte despre puzderia de tacamuri si pahare din fata voastra si necesitatea sau inutilitatea lor. Spre exemplu:

In dreapta farfuriei de serviciu se pun intotdeauna macar cutitul pentru felul principal si lingura de supa.
In stanga doua furculite una mare pentru cina si una mica pentru salata.
In fata farfuriei, spre mijlocul mesei, lingurita si furculita pentru desert.
Domnilor, cele trei pahare din dreapta care sunt asezate in ordine descrescatoare a marimii, sunt destinate incepand cu cel mai mare, pentru apa, cel mijlociu pentru vinul rosu, iar cel mic, pentru vinul alb. Uneori mai exista si acel pahar micut pentru aperitive.
Si sa nu uit, farfuriuta mica si cutitul asezat acolo in stanga…. sunt pentru unt.

Imaginea de mai jos infatiseaza  un aranjament, inca  „domestic”.

Ah servetelul…nu va feriti de el, este pus acolo cum ii spune si numele, sa va serveasca. Il asezati pe genunchi si poate ramane acolo pana la sfarsitul mesei cand il impaturiti dar nu complet si il asezati in stanga farfuriei.

restaurant table

  1. Aș mai adăuga eu una:
    – Doamnelor, nu refuzați invitația la restaurant, mai ales dacă vine din partea unui Petru! 😉

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: