Totul despre orhidee

Nu cred ca poate sa existe cineva caruia sa nu ii placa aceste minunate creatii ale Naturii. Nu pot sa cred ca sunt persoane care pot sa treaca indiferente pe langa aceste magnifice frumuseti, fara sa nu si le doreasca in imediata lor apropiere. La fel de adevarat este faptul ca s-ar putea totusi ca eu sa fiu subiectiv si sa-mi extind in mod excesiv increderea in cei din jurul meu.
Oricum ar fi, eu raman un pasionat al acestor umile epifite, pe care le admir pentru taria cu care vor sa traiasca, sa isi lase urmasi si sa ne incante pana la urma cu coloritul, formele si parfumul lor absolut divin.

Orchids

Hai sa va povestesc astazi despre Dendrobium Phalenopsis Blue Happiness:

Dendrobium Phalenopsis Blue Happiness

Dendrobium phalaenopsis este o orhidee epifita, adica care nu face nimic rau,  avand doua tipuri de crestere, simpodiala si preponderent monopodiala. Este una dintre cele mai mari familii de orhidee, avand mii de hibrizi cu flori delicate si aromate care pot dura pana la doua sau trei luni, daca conditiile de viata oferite de noi sunt bune, daruindu-ne la randul lor, in schimb, 10 – 12 flori pe fiecare  tija aflata in varf.

Dendrobium Phalenopsis Blue Happiness

La mama lor aceste plante traiesc agatate cu radacinutele de crengile copacilor, de pe scoarta carora absorb apa care se prelinge dupa ploi sau care se condenseaza dimineata. Asta inseamna o udare rapida urmata de o uscare rapida. Astea sunt conditiile pe care trebuie sa le oferim si noi. Greseala mare este in a le uda pana le putrezesc radacinile de atata apa. Orhideea nu va spune nimic, insa va pleca tacuta dintre noi.

Dendrobium Phalenopsis Blue Happiness

Dendrobium Phalenopsis Blue Happiness

Lumina soarelui nu trebuie sa o loveasca direct niciodata. La ea acasa, sta la umbra frunzelor copacilor pe ramurile carora se fixeaza, asa ca razele soarelui o ating direct, doar foarte rar.
Intotdeauna orhideea are grija sa isi lase urmasi care vor duce mai departe genele plantei mama. Sunt incredibile modurile in care o poate face. Dar despre asta poate alta data.

Dendrobium Phalenopsis Blue Happiness

 

 

.


  1. Frumoase tare orhideele , iar sfaturile foarte utile ! O zi minunata ! 🙂

    • La inceput a fost o provocare, apoi a devenit o pasiune ingrijirea acestor plante. Despre ele inveti incetul cu incetul. Nu exista o formula magica de ingrijire a lor, fiecare casa avand particularitatile sale ce impune alte reguli de crestere. Efortul de a gasi solutii este rasplatit insutit de frumusetea florilor. Sfaturile sunt generale, fiecare planta este speciala.

  2. em

    Sunt atât de frumoase. Și cred la fel, că nu poate fi cineva care să nu le placă. E bine de știut cum să ai grijă de ele. Eu am una singură, care se încăpățânează să stagneze. Niciodată nu le-am păstrat după ce și-au pierdut florile, însă o voi face. În vecini e o casă și la fereastra livingului e plin de orhidee. Tot timpul înflorite. E atât de regal aspectul…

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: