Sculptura in aer

Daca astazi este vineri, atunci este ziua destinata artelor, aici la mine. Astazi: sculptura in aer.
Daca arta este definita ca „activitate a omului care are drept scop producerea unor valori estetice si care foloseste mijloace de exprimare cu caracter specific” atunci ceea ce face Daniel Wurtzel este cu adevarat arta.
Artistul newyorkez s-a nascut in anul 1962 in Washington DC si a absolvit Universitatea Wesleyan din Middletown, Connecticut.
Daniel Wurtzel este un sculptor in materiale inedite. El sculpteaza in aer…
Lucrarile sale au aparut pe scena Broadway-ului in spectacolul Finding Neverland, la inchiderea Jocurilor Olimpice de iarna de la Soci, cat si in multe spectacole ale celebrei trupe  Cirque de Soleil.
Departe de mine gandul de a va plictisi mai mult cu vorbe, asa ca va invit sa urmariti cateva clipuri avand ca obiect „sculpturile” sale:

  1. Nu ştiu ce a fost mai întîi: dansul hipnotic al pungilor de plastic, în bătaia vîntului, pe străzile oraşelor sau dorinţa noastră de a descoperi arta în orice fapt banal ? Adaug încă un moment pe care, mai mult ca sigur, fiecare dintre noi l-a trăit mai mult sau mai puţin conştient:

    • Daca ar fi sa raspund intrebarii tale, as spune ca la inceput au fost pungile de plastic si apoi sufletul unui om sensibil care a vazut in asta un dans, poate haotic, pe acordurile unei opere muzicale de exceptie, creata in 1883 de Delibes.
      Dar nu iti voi raspunde, pentru ca realizez ca era doar o intrebare retorica.

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: