Despacito (18+)

Situata in Marea Caraibelor, Puerto Rico este cea mai mica insula dintre toate cele aflate in Arhipelagul Antilelor.
In anul 1493 atunci cand Cristofor Columb a descoperit-o, aceasta era locuita de indienii Taino, o natiune  de oameni pasnici si amabili care si-au intampinat cuceritorii cu flori si daruri, sa cum fac toate popoarele astea primitive.
Conchistadorii spanioli i-au transformat in sclavi pe cei utili si i-au macelarit pe ceilalti. Ei ajunsesera cu corabiile lor acolo doar pentru aur si bogatii iar convertirea la catolicism s-a facut cu sabia la gat.
Conchistadorii erau obligati sa aiba la bordul corabiilor macar un preot iezuit, daca nu chiar un inchizitor. Sufletele bastinasilor trebuiau neaparat salvate de la paganism, adeseori prin foc.
Crearea coloniilor au avut la origine practica extinsa si intensa a genocidului, in scopul eliberarii teritoriilor de populatiile bastinase, pentru ca acestea sa fi preluate de colonizatorii europeni.
In perioada descoperirilor geografice si a cuceririlor incepand cu Columb in 1492, epurarea populatiilor de indigeni de pe teritoriile Lumii Noi au reprezentat cel mai monstruos, cel mai de amploare si cel mai de durată genocid din istoria omenirii, care a dus la disparitia a peste 90% din populatiile native din majoritatea regiunilor colonizate.
Asa se face ca mai tarziu si aici, multe familii din Spania sau din alte tari ale Europei, au venit pentru a se stabili, iar amestecul atator populatii au dat nastere unui nou grup etnic denumit Criollos.
Astazi traiesc laolalta impreuna europeni, Africani si Criollos deopotriva.
Urmasii lor ne spun astazi, despacito!

Asadar…

Pasito a pasito, suave suavecito
Nos vamos pegando, poquito a poquito
Hasta provocar tus gritos
Y que olvides tu apellido

Heeey, Heeey, Heeey! Hooo!

PS: Intotdeauna i-am banuit pe portoricani ca fiind lipsiti de inhibitii. Nu ma intrebati ce canta baietii!

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: