Insecta

M-am oprit brusc. Uriasa insecta se apropia de mine hotarata. Bataia aripilor sale face sa tremure totul in jur iar sunetul lor imi aminteste vag de sunetul notei La bemol din octava a treia, a pianului din casa parintilor.
Zborul insectei pe care l-am perceput initial ca nesigur m-a pus pe ganduri. Privirea ei prin cei doi ochi mari compusi cu 4000 de lentile prismatice sensibile fiecare, i-a creat 8000 de imagini distincte ale opozitiei din privirea mea.  
Pentru o fractiune de secunda am avut senzatia ca au scanteiat intr-un rosu aprins.
Constat ca nu numai directia de zbor dar si destinatia ii sunt foarte clare in creierul ei. Eu eram tinta.
O miscare imperceptibila a bratului meu i-a determinat o eschiva care a ferit-o instantaneu de lovitura napraznica, despre care stie ca ar fi putut-o rani grav.
Stie ca arma ce o port in mana poate sa ii fie fatala, daca chiar si pentru o clipa atentia i-ar fi  concentrata catre un alt obiectiv. Bratul meu incordat, inca ridicat, i-ar fi dat fara ezitare, lovitura de gratie, scapand planeta de prezenta lor malefica, care de ani buni ea si altele ca ea terorizeaza planeta.
Zbura brusc insa nu, un dispozitiv GPS interior a adus-o in acelasi loc. Ateriza pe cele sase picioare divizate si terminate cu gheare. Lichidul lipicios aflat in pernutele de sub acestea ii asigura stabilitatea, dandu-i posibilitatea sa imi urmareasca cea mai imperceptibila miscare. Cunosteam prea bine trucul asta. Parea ca nu se uita in directia mea insa cei trei ochi simpli, aflati in varful capului erau atenti la fiecare miscare a mea.
Ma apropii de ea si o tintesc cu privirea. Creatura are corpul acoperit de fire de par subtire care se unduie la fiecare vibratie a aerului din jur. Limba palpatoare bate aerul ca un gafait.
Lovitura fulgeratoare pe care i-am aplicat-o m-a lasat sa imi continui micul dejun.

.


  1. Deci din ţintă ai devenit… ţinţaş 😀

  2. „Raid” nu are aceeași eficacitate ca tine, plus că necesită și bani. 😉

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: