Este iadul exotermic sau endotermic?  Raspunsul in acest text.

Daca Dr.Schlambaugh, un renumit profesor universitar la Departamentul de Chimie Inginereasca din Universitatea din Oklahoma era recunoscut pentru intrebarile  sale ciudate pe care le punea la examene, aflam ca a avut uneori si studenti in masura in a raspunde neobisnuitelor sale intrebari .
Asa se faca ca la un examen la „Momentul, caldura si transferul masei”, un student a tras un bilet de examen ce continea intrebarea:

 „Este iadul exotermic sau endotermic? Argumentati-va raspunsul cu fapte.

Daca cei mai multi dintre studenti au facut referiri la subiectul in caza amintind de legea lui Boyle sau ceva similar, un singur student a scris urmatoarele:

„In primul rind, trebuie sa presupunem ca, daca sufletele exista, ele trebuie sa aiba o masa oarecare. Daca au, atunci un mol de suflet de asemenea trebuie sa aiba masa. Deci, care este rata intrarii sufletelor in iad si care este rata iesirii sufletelor din iad? Cred ca putem presupune fara a gresi ca, odata ajuns in iad, sufletul nu mai pleaca.
Cit despre sufletele care intra in iad, sa privim la diferitele religii care exista in lume astazi. Unele religii spun ca, daca nu esti membru al religiei lor, vei merge in iad. Deoarece aceste religii sint mai mult de una si o persoana nu poate apartine la mai mult de o religie, putem prezice ca toate sufletele merg in iad. La rata nasterilor si a deceselor de astazi, ne putem astepta ca numarul de suflete din iad sa creasca exponential.
Acum sa vedem rata schimbarii volumului iadului. Legea lui Boyle spune ca pentru ca temperatura si presiunea in iad sa ramina constante, raportul masei sufletelor cu volumul trebuie sa ramina constant.
Raspuns 1: Daca iadul se extinde cu o rata mai mica decit rata intrarii sufletelor in iad, atunci temperatura in iad va creste pina cind iadul va exploda.
Raspuns 2: Daca iadul se extinde cu o rata mai mare decit rata intrarii sufletelor in iad, atunci temperatura si presiunea in iad vor scadea pina cind iadul va ingheta.
Deci care din ele este corecta?
Daca acceptam postulatul oferit mie de Teresa, in primul meu an la universitate ca,  „Voi face dragoste cu tine atunci cand va ingheta Iadul” si daca luam in considerare si amanuntul ca am facut dragoste cu ea azi-noapte, atunci varianta doi este cea corecta, astfel incat sunt sigur ca Iadul este exotermic si a inghetat deja. Corolarul acestei teorii este ca, avand in vedere ca Iadul a inghetat, nu mai primeste noi suflete si, in aceste conditii, cei disparuti nu pot ajunge decat in Rai, dovedind existenta divinitatii. Ceea ce explica de ce, azi noapte, Teresa tipa intruna „Oo, Doamne!”.

Ce nota a obtinut respectivul student… ?

Publicitate

 1. Nu mă pricep la fizică, dar presupun că a luat nota zece!
  Ce mă bucur că ai scris chiar azi, cât mai sunt și eu pe aici! 🙂

 2. ane

  Mi a plăcut textul. faptul ca Teresa a ajuns în rai,deși iadul s a extins .

 3. ane

  Nu cred ca logica mea e corecta ☺

  • Parca asta ar fi o problema… omul a fost dintotdeauna preocupat de gasirea unor adevaruri esentiale si universale dar in permanenta s-a evidentiat prin neputinţa sa in faţa marilor mistere ale lumii. Si cum ai spus si tu, chiar este un mare semn de intrebare :))

 4. ane

  Chiar daca e fictiune textul si, în logica mea sufletele sunt imprăștiate prin univers, de aceea unele zone au un plus de energie, asa după cum sunt locuri cu energii negative. Si mai cred ca nu există Rai si Iad.

  • As fi tentat sa spun ca atat Raiul cat si Iadul sunt doar aici, pe Pamant. Dar cum de 65 de milioane de ani nu a venit nimeni sa ne spuna ce, cum si unde, nu ma astept sa aflu prea curand 🙂

 5. Râsul era pentru explicația neobișnuită, pentru tâlcul ei și-atât. Nimic de comentat.

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: