Cu pisica

“Mă amuză nespus să analizez felul în care ne privesc bărbații. La propriu. Nu cum ne evaluează calitățile: inteligență, tenacitate, simțul umorului, capacitatea de a ne descurca în situații-limită, dragostea, tandrețea și altele asemenea lor, greu de deslușit, e-adevărat, la o primă vedere. “
Aşa îşi începe Marina Almaşan editorialul din publicaţia online, femeide10.ro,  scris sub titlul „Privirea flămândă a bărbaților”.
Am ajuns şi acolo, nu pentru satisfacerea unor curiozităţi neîmplinite ci pentru simplul fapt de a afla şi opinii “mai pământeşti” asupra subiectului în cauză, teoretizat mult prea bine controversatul medic neuropsihiatru evreu austriac din Freiberg, care aminteşte în lucrarea sa „Zur Psychologie des Sexuallebens” ca în dezvoltarea copiilor de sex masculin, mama este percepută inca din primul stadiu de dezvoltare drept aceea care îi oferă sânul pentru a se nutri, fapt care declanșează o primă senzație elementară de plăcere. Acest impuls inițial de tandrețe stând la originea complexului Oedip, care în opinia lui Sigmund Freud constituie o etapă normală în dezvoltarea copilului.
Şi ca să înţelegeţi cum se leagă toate astea…
Un studiu realizat tot  în Germania, care a fost publicat în “New England Journal of Medicine” a ajuns la concluzia că bărbaţii care şi-au facut un obicei din a privi sânii femeilor, fără să facă însă o obsesie din asta, trăiesc mai mult decât cei pentru care dotările semenelor lor, nu prezintă un interes aparte. În studiu Karen Weatherby, unul dintre medicii din echipa care a efectuat studiul, susţine că „Doar 10 minute de privit nurii unei femei bine dotate, sunt echivalentul a 30 de minute de aerobic”. Nu-i aşa că-i tare?
Dl. Weatherby, împreună cu un grup de medici din trei spitale din Frankfurt, a ajuns la această concluzie surprinzătoare, după ce a comparat sănătatea a 200 de pacienţi internaţi ambulatoriu – 100 dintre ei instruiţi să priveasca sânii femeilor, iar ceilalti 100 să se abţină de la a o face. ( Cum asta? – pe de-a dreptul discriminare şi sursa unor mari frustrări. Deci studiul a fost viciat )
Studiul nostru a scos în evidenţă faptul că atunci când bărbaţii privesc zilnic pentru câteva minute sânii femeilor, se reduce la jumătate riscul ca aceştia să sufere un atac de cord sau să facă apoplexie. Credem că această activitate ar putea prelungi viaţa bărbaţilor cu patru, cinci ani„, precizează Karen Weatherby, care mai adaugă: „Nu există niciun dubiu, privitul sânilor femeilor îmbunătăţeşte starea de sănătate a bărbaţilor„.
Studiul nu precizează dacă celor 200 li s-au dat reviste sau le-au fost prezentate persoane reale, asta aşa, doar pentru elaborarea unor concluzii corecte. Nici dacă este vorba despre privitul aceloraşi sau a altora diferiţi în fiecare zi. Şi numărul omisiunilor poate continua. Adică să ne întelegem, cinci ani în plus, nu sunt de ici de colo, nu?

Publicitate

  1. ane

    … si noi nimic?😢

  2. Mda. Acum mai trebuie să fim cumva obligate să-i lăsăm să se holbeze pe stradă, în autobuze, peste tot. Că doar salvăm viaţa omului, nu? 😀

    • Stai puţin, aici este vorba despre o metodă de tratament pentru bolnavii internaţi în spitale. Ceilalţi bolnavi să se descurce şi ei cum pot.

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: