Despre tine

Poti sa capeti o experienta de viata prin propriile incercari si esecuri, este mai intelept sa inveti din experienta altora sau urmarind evolutia unor oameni de succes.
Daca vrei sa atingi succesul in viata, cariera, afaceri sau relatii, articolele mele te vor ajuta sa descoperi in tine calea de urmat catre succesul tau.

 1. #1 by C.M. EUROLEUL on 12/06/2012 - 9:25

  PERSEVERENTA SI VIATA.
  Anumite reguli fundamentale ale vietii ne-au invatat parintii si dascalii, le-am invatat singuri, ne-am confruntat cu ele. Dar, pentru multi, cred ca un pachet dintre acestea ar trebui sistematizat (mai ales ca sunt prea putini cei care au curajul sa-l studieze pe Confucius). Sa incercam, deci, sa vedem esentialul:
  – Trebuie sa stii sa perseverezi pentru a ajunge la echilibru.
  – Trebuie sa fii echilibrat pentru a avea posibilitatea sa examinezi cu calm si limpezime.
  – Trebuie sa examinezi cu calm si vedere clara pentru a ajunge la liniste, la incredere.
  – Trebuie sa fi obtinut linistea, increderea, pentru a discerne esentialul lucrurilor:
  – Cand se discerne esentialul lucrurilor, se poate atinge scopul.
  Odata scopul atins, nu te opri, persevereaza, incearca sa fii tu insuti mai bun si sa realizezi lucruri mai bune. Asa poti sa ajungi la stadiul de a fi tu insuti multumit de tine si asta este un important pas inainte. cmdragan

  • #2 by succesulpe on 24/06/2012 - 6:21

   Am asteptat un raspuns din partea cititorilor, interesantei „provocari” lansate de d-voastra domnule cmdragan, in comentariu.
   Se pare ca singurul “provocat” este cel care constata ca, la drama lumii acesteia, se adauga printre altele si lipsa oricarei vointe, de evolutie personala, singurele repere de interes individual, fiind cele legate de “agoniseala” in plan material si traiul in huzur, lipsit de orice fel de efort si responsabilitate.
   Din pacate, aceasta este deocamdata, directia in care se indreapta, perseverenta fiecaruia.
   Dar chiar si asa fiind, nici macar aceasta nu este insotita de un plan jalonat de obiective precise si cu termene de finalizare.
   Desigur, putini sunt aceia care au o educatie in acest sens dar si mai putini sunt cei care stiu ca, daca vrei sa fii cel mai bun, acest lucru se invata…
   Pentru cei care nu sunt dispusi sa faca efortul de a fi mai buni, sau mai rau, nici macar nu au un deziderat in viata, articolele publicate aici ar putea sa ofere scanteia dorintei devenirii.

   Este oare oportun a aminti aici ca pentru cel care nu si-a definit inca scopul existentei sale, nu poate exista un obiectiv de atins si individul, nu face decat sa numere: orele pana la terminarea programului, zilele pana la week-end, iar nisipul din clepsidra vietii i se scurge, intr-o continua asteptare a cate ceva ?

   • #3 by C.M. EUROLEUL on 03/04/2013 - 9:42

    Draga Domnule,
    Sambata 30 martie 2013 s-au implinit 100 de ani de la infiintarea „Academiei de Inalte Studii Comerciale si Industriale”, actuala Academie de Studii Economice. Din toti acesti ani, eu am slujit aceasta prestigioasa scoala 52 de ani, pornind de la preparator si parcurgand totul, pas cu pas pana la cel de membru coresp.al Academiei. Deci o mare parte din viata am invatat si i-am invatat si pe altii tot ce a insemnat partea mai severa a economiei:contabilitate; finante, banci, asigurari, audit, control financiar si expertiza contabila, analiza si calculatie. Si am facut-o cu drag si pasiune idiferent de marimea salariului.
    Si acum ce sa fac? Sa stau pasiv. Imi este greu, asa ca va rog sa-mi scuzati interventiile Cm.

   • #4 by succesulpe on 03/04/2013 - 19:58

    Este o onoare pentru mine sa astern gandurile si sfaturile dumneavoastra, in paginile mele si vreau sa cred ca pot vorbi astfel si in numele cititorilor mei , care simt nevoia unui sprijin competent si a unui model de urmat. De aceea nu pot decat sa va multumesc pentru interventiile dumneavoastra la problemele pe care le ridica multi dintre cei care ne citesc, sprijinindu-ma in acest demers al meu de a incuraja pe cei care au nevoie de un mic impuls in a-si lua viata in propriile maini.

 2. #5 by C.M. EUROLEUL on 05/03/2013 - 9:45

  DE LA SLUJBAS LA RENTIER

  C.M.Dragan: Sunt intru totul de acord cu dvs. si vin acum cu un prim punct de vedere.
  Exista o serie de lucruri elementare cu care omul se naste si le face din instinct, dar pentru a multiplica efectul lor este necesara o anumita invatare, dar si valorificarea darului pe care-l are omul de a fi o fiinta rationala. Intre acestea piatra unghiulara o reprezinta si „capitalul” in calitatea sa de factor de productie si forta motrice a societatii. Numai ca din toate acestea nimic nu se misca fara munca si cu cat muncesti mai mult cu atat sansele tale sporesc. De aceea incep acest compendiu cu cateva sfaturi elementare:
  – Apucativa de munca si munciti pana o sa constatati ca va place munca!
  – Cand veti constata placerea muncii ea va trebui cultivata, dezvoltata si amplificata prin invatarea meseriei pana in toate secretele ei.
  – Invatati continuu si cat mai profund, invatati pana veti constata ca munca voastra este mai productiva, mai rentabila, mai cautata si, implicit mai bine platita.
  – Acum veti constata ca ati inceput sa castigati mai bine si va creste increderea in voi.
  – Pe masura ce castigati, puneti o particica deoparte, in fiecare luna, la fiecare salariu si nu va atingeti de ea.
  – Dupa ce a inceput sa se adune, acolo la nivelul a 2-3 salarii, ocupati-va de ea si puneti-o la munca sa produca.
  – Faceti din ea plasamente, depozite bancare, speculati la bursa, imprumutati-o si altora dar cu incredere (garantie) si dobanda rezonabila.
  – Nu consumati castigul ci capitalizati-l, nu va opriti din economisirea salariului.
  – Nu aruncati cu banii in vant, pe nimicuri, pe mofturi, pe grandomanie.
  Incet, incet se formeaza un “capital”, mic la inceput, dar care incepe sa creasca singur pentru ca el produce, iar daca-l mai ajutati putin, procesul se accelereaza.
  Chiar si oamenii cu venituri mai modeste incep sa acumuleze astfel capital si acest capital produce pentru toata lumea.
  Dupa 5 ani veti constata ca nu mai trebuie stransa cureaua deoarece acel capital va mai aduce un salariu pe an, dupa 8 ani va aduce 2 salarii, dupa 20 de ani va va aduce 8 salarii pe an, iar dupa 25 de ani va va aduce dividende egale cu 12 salarii anuale. Acum sunteti capitalist-rentier si puteti trai „taind cupoane” (adica din ceea ce produce capitalul).
  Dar va asigur ca odata ajunsi aici nu va veti putea opri ci va veti mobiliza sa faca la fel si familia si copii pentru ca viata dvs.se va schimba.
  05.03.2013

  • #6 by succesulpe on 06/03/2013 - 6:08

   Daca pentru orice om cuminte, este limpede cum si cat trebuie sa munceasca pentru a castiga o suma de bani, atat cat sunt necesari pentru a avea puterea de relua procesul si a doua zi, problema apare atunci cand, daca se presupune ca a reusit sa agoniseasca ceva bani, vrea ca sa “ii puna la munca, sa produca”.
   Neincrederea pe care o are romanul, in ce priveste bancile, bursa ca sa nu mai vorbim de imprumuturi, il face reticent la aceste modalitati de crestere a venitului.
   Deschiderea unei afaceri pe cont propriu, devine riscanta fara detinerea unui minim de informatii legate de modul de a incepe si dezvolta o afacere. Daca totusi este depasit acest impediment, legislatia si impozitele, il aduc pe omul cinstit la revolta. Stau marturie mii de intreprinzatori si-au inchis micile afaceri pentru ca nu au putut face fata acestori probleme, in acest est de Europa…
   Desigur ca oriunde in lume se aplica aceleasi mecanisme financiare dar legislatia este clara si nu lasa loc interpretarilor, astfel ca omul stie clar ce trebuie sa faca.
   Supravietuirea intr-o lume salbatica este posibila doar celor celor care se adapteaza, iar consecintele acestui proces incepe sa se vada prin disparitia paturii de mijloc a societatii si descresterea accelerata a numarului de locuitori, concomitent cu ramanerea „adaptatilor” de care se teme o intreaga Europa, ca le-ar intoarce pe dos tot sistemul social, cultural, legislativ…

 3. #7 by Mélanie on 09/11/2013 - 10:14

  Gé, te rog sa modifici în blogroll noua-mi adresa si titlu’ blogului: Mélanie’s crossroad
  http://myvirtualplayground.wordpress.com/
  thanx a bunch of your favourite flowers & un excellent week-end!🙂 amicalement, Mélanie
  – – –
  P.S. am schimbat adresa blogului exprès, ca sa “scap” de “vânatorii de circulatie”(traffic hunters, LOL!), trierea s-a facut rapid între grâu si neghina: cei/cele care ma vizitau si ma citeau si restu’(majoritatea!) care au ales optiunea-WP de bifare-”laicuire”(sic!) automata, spontana si imediata, far’ sa citeasca macar titlu’ postului!😀 am avut dovada negru pe alb, QED: la ultimu’-mi post despre Dali Museum au bifat “like” peste 80, iar dupa ce-am schimbat adresa blogului, au disparut ca magarii-n ceata…😀 daca ma vei fi citit la “about”, vei fi înteles unde “bat”…😉

  un cald multumesc pentru constanta si fidelitate, Gé… cu stima si cu gânduri amicale, Mélanie NB

 4. #8 by succesulpe on 09/11/2013 - 10:15

  Noi avem o problema cu asta… look at this: 😛
  https://succesulpe.wordpress.com/2013/08/30/most-liked-post/

Puteti lasa un comentariu ...

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: