Despre mine

Crearea acestui blog a fost un demers plin de curaj, pe care multi l-au considerat ca sortit esecului inca de la nastere. Proiectul dorea sa dovedeasca faptul ca oamenii sunt mai inteligenti decat software-ul de pe masinile lor, care ne numara ca pe necuvantatoare si ne fac legi pe baza afinitatilor noastre catre tot ce este prost, facil sau distractiv, dupa cum se vede in sondajul oferit de motorul de cautare dominant, care arata o crestere puternica spre zona divertismentului, social media, tehnologiei.
Obiectiv vorbind, o tema unica cum ar fi cea a “succesului” nu face pare din zona de interes a cititorilor romani, acei 81,9 milioane de utilizatori pe luna a portalului romanesc, acestia fiind mai degraba obisnuiti cu citirea ziarelor on-line, a mesajelor pe feisbuc, a clipurilor virale de pe iutub sau a ziarului can si iar can.
Cum succesul unui blog obisnuit, scris in limba romana, fara o minima promovare si supus tuturor algoritmilor de clasificare impusi de google ce sunt din ce in ce mai duri, are sanse foarte mici sa iasa din anonimat, am spus ca este o treaba numai buna pentru un de la Mancha.
Cititorii mei urmau sa fie deosebiti de acea majoritate “usoara” care colbuieste blogurile personajelor politice sau a vedetelor tv. Cititorii mei urmau sa fie acele persoane interesate de problemele cu adevarat importante in viata , iar menirea acestui blog a fost sa reuneasca in paginile lui raspunsuri la unele dintre acestea, cat si multe alte noi provocari pentru cei care stiu sa le gaseasca.
Ramane doar ca impreuna sa dovedim ca suntem, cel putin la fel multi cu ceilalti…

Adendum

Dupa doi ani de zile inca nu mi-a disparut increderea si imi reafirm pozitia printr-un film:

 1. #1 by kaligrafinusantaraonline on 11/06/2013 - 19:16

  Mă bucur să știu pentru a vizita blog-ul.
  Salutări întotdeauna de succes pentru tine și blog-ul dvs.

 2. #3 by meticulousmick on 24/08/2013 - 1:08

  Thanks so much for coming over and liking the post Purple Iris. Really appreciated. Enjoy the weekend. MM 🍀

 3. #4 by Dragan Cm. on 29/11/2013 - 15:41

  Sarbatoare la Academie

  ACADEMIA ROMANA
  SECTIA DE ŞTIINTE ECONOMICE, JURIDICE SISOCIOLOGIE

  În ziua de 9 august 2013, în Aula Academiei Române, sdesfăşurat sărbătorirea profesorului Constantin M.Dragan, membru de onoare al Academiei , cu prilejul aniversarii zilei sale de nastere si lansarea spre edicare a cartii„Sistemul Conturilor Nationale”.

  INTERVENTII

  •Acad. Ionel Haiduc, preşedintele Academiei Române – Cuvânt de deschidere

  •Acad. Emilian Dobrescu – presedintele institutului de prognoza si modelare economica :”Eu i-am fost conducatorul de doctorat si am curajul sa afirm, ca o jumatate de secol , profesorul Dragan s-a confundat cu tot ce a fost mai modern,mai avansat in contabilitate , fiind deopotriva om de stiinta , expert si practician cu o viziune foarte larga !.Dragan este bijuteria mea cea mai de pret „
  .
  •Acad.Tudorel Postolache, presedintele onorific al Sectiei de Stiiinte economice , juridice si sociologie : „ Inca de pe vremea studentiei a dovedit ca este cel mai bun!. In 1966 cand a venit la Academia de Stiinte Sociale, unde eu i-am fost decan, impreuna cu un grup de 10-12 tineri asistenti,de la inceput s-a manifestat ca liderul lor stiintific si profesional”.

  •Acad. Iulian Vacarel – „ Profesorul C.M.Dragan , iniţiator si lider de scoala, a transformat contabilitatea in arta. El a introdus pentru prima data Calculatia costurilor intre procedurile metodei contabilitatii , a scris prima carte de Contabilitate bancara si tot prima carte deContabilitatea asigurarilor . Il cunosc bine,i-am fost profesor,decan,dar si ministru !”.

  . Paul A.Samuelson, SUA-Laureat al premiului Nobel pentru economie:”In calitate de raportor asupra lucrarii Sistemul Conturilor Nationale , voi fi scurt:Imi plac lucrurile indraznete ,iar Domnul profesor Dragan a indraznit mai mult decat mi-as fi putut imagina!

  C.M.Dragan : Va multumesc si va raman recunoscator.Dumneavoastra va datorez totul!

 4. #5 by acaddragan on 10/12/2013 - 13:19

  Credeti ca banii te fac mai bogat?

  -“Banul e mai bun ca saracia daca e folosit in scopuri financiare.”
  -“Uneori banii costa prea mult.”
  -“Oamenii exagereaza intotdeauna valoarea lucrurilor pe care nu le au”

  Dobandirea libertatii financiare constituie una dintre cele mai importante responsabilitati din viata noastra, nu numai pentru asigurarea bunastarii personale si a familiei, ci si pentru eliberarea de orice problema de sanatate sau interumana care ar putea fi generata de lipsa banilor.

  Intr-o lume marcata de schimbari profunde, care se succed intr-un ritm alert si in care devine tot mai evident faptul ca suntem singurii responsabili de viitorul nostru, stabilirea drept scop a obtinerii libertatii financiare este o componenta importanta a succesului personal.
  Banii pot oferi aceasta libertate. Cu cat avem mai multi bani, cu atat avem mai multa libertate si mai multe optiuni dintre care putem alege. Dobandirea unei educatii financiare solide reprezinta doar primul pas in obtinerea bunastarii materiale, insa este indispensabila in conservarea acesteia si atingerea ulterioara a libertatii financiare, acea stare particulara in care castigarea banilor nu ne mai preocupa.
  Libertatea financiara este o stare profund individuala. Nimeni nu poate decide in locul nostru cat de multi bani sunt suficienti pentru a ne considera liberi din punct de vedere financiar. Aceasta stare poate fi insa obtinuta de oricine se angajeaza cu fermitate si perseverenta in atingerea acestui obiectiv, iar punctul de pornire este modul de administrare al finantelor personale.
  Dorim sa umplem golul existent in prezent in ceea ce priveste obtinerea unei consilieri obiective de natura financiara, oferind solutii care sa contribuie la dezvoltarea unor deprinderi practice, indispensabile in atingerea scopurilor financiare personale.

  Speram ca pe marginea unor subiecte de interes pe care am incercat sa le prezentam dintr-o perspectiva mai putin intalnita, sa atragem comentariile dumneavoastra care sa contribuie la aprofundarea unor concepte si la incurajarea initiativei individuale in crearea si dezvoltarea averii personale.
  Capitalistul

  • #6 by succesulpe on 11/12/2013 - 10:28

   Cu ingaduinta dumneavoastra, domnule profesor, as dori sa imi lamuresc cateva probleme importante ridicate de dv. in mesajul de mai sus.
   Acceptam cu totii ca dobandirea libertatii financiare este un deziderat al tuturor, insa sunt putini cei care stiu cum sa procedeze ca sa si-l atinga. Evident ca sunt cateva cai prin care se poate obtine aceasta: prin munca bratelor, prin munca intelectuala, prin munca altora sau… prin furtul de la altii. Cu exceptia primelor doua, oricare alte exemple de obtinere a banilor se incadreaza la exploatare si furt si nu fac subiectul discutiilor noastre.
   Intr-o alta ordine de idei, ce insemneaza a dobandi mai multi bani si aici nu ma voi mai referi decat la munca cinstita? Inseamna a prelua acesti bani din buzunarul altora, care cu buna stiinta vor plati serviciile noastre si vor ramane la randul lor fara, fiind nevoiti a lua de la altii si asa mai departe pana cand unul sau mai multe milioane, vor ramane fara, sau pana intra in functiune iar si iar tiparnita de bani ce nu face decat sa adanceasca si mai mult diferentele dintre cei avuti si cei saraci.
   Ca suntem singurii responsabili de viitorul nostru este relativ. Adesea viitorul ne este dictat de cei desemnati a ne spijini in eforturile care le intreprindem in a ne asigura o sursa de venit. Asta daca alegem sa muncim…
   Sunt de acord ca putem avea mai multa libertate si mai multe optiuni dintre care putem alege atunci cand avem bani. Si aici ca si dv. nu ma refer la libertatea de a alege o vacanta intre Canare sau Malibu sau a opta intre a achizitiona un Maserati sau Bentley. Se pare ca aceasta chestiune functioneaza doar la nivel teoretic, pentru ca nu a fost inregistrat nimeni, niciodata si nicaieri, care sa decida ca are suficienti bani pentru a incerca sa ii intoarca sub o forma sau alta, celor de pe seama carora a facut acesti bani. Si aici ajung la expresia dv: “Nimeni nu poate decide in locul nostru cat de multi bani sunt suficienti pentru a ne considera liberi din punct de vedere financiar”.
   Nu stiu daca scaderea dramatica a nivelului de trai a unei mari majoritati a populatiei este datorata lipsei unei consilieri financiare a acesteia si faptului ca romanul a ramas cu mentalitatea ca se poate chivernisi asa cum il duce mintea, sau cum a putut el acolo in casa lui dintotdeauna, din putinul pe care il avea si cu inteligenta sa lasata de Bunul Dumnezeu, sau datorita consilierii exagerate a unei mici minoritati desemnata de fapt, a veghea si contribui la dezvoltarea echilibrata a acestei natiuni.
   Prezenta dumneavoastra in mijlocul nostru este absolut benefica. Important este ca fiecare dintre cititorii nostri ca isi doreasca sa afle cum si mai ales ce sa faca acolo este, si a incepe sa fie constient ca trebuie sa inceapa sa actioneze in viata si nu numai sa reactioneze la viata.
   Imi voi asuma rolul de mijlocitor, prin intermediul acestei pagini deschise, intre cei care ca si mine ne dorim sa gasim o cale spre succes si dumneavoastra, care aveti bunavointa de a ne destainui din experienta dv. acumulata, lucru pentru care va multumesc in numele cititorilor mei. Banuiesc ca singurul lucru care ne ramane este sa cerem …

 5. #7 by acaddragan on 11/12/2013 - 6:23

  “CANTECUL”BANULUI

  Un indian american se plimba, impreuna cu prietenul sau,prin centrul New York-ului.Era ora amiezii, iar strazile erau pline de oameni. Masini claxonand, taximetre ce luau curbele cu viteza, sirene ce se apropiau sau se departau, toate aceste sunete ale orasului parca te asurzeau. Dintr-o data, indianul a spus:
  – Am auzit un greiere.
  – N-ai cum sa auzi un greiere in tot vacarmul asta! i-a spus prietenul lui.
  – Sunt sigur: am auzit un greiere! a insistat indianul.
  – Asta-i o nebunie! a raspuns prietenul
  Indianul a ascultat cu atentie un moment, dupa care a trecut strada spre o zona unde se aflau cativa copaci.
  A cautat imprejur, sub ramuri si a gasitmicul greiere. Prietenul sau a ramas uimit.
  – E incredibil! Trebuie sa ai un auz supraomenesc!
  – Nu, a spus indianul. Urechile mele nu sunt diferite de ale tale. Totul depinde de ce vrei sa asculti cu ele.
  – Dar nu se poate! a continuat prietenul. Eu n-as putea auzi un greiere in acest zgomot!
  – Depinde de ceea ce este important pentru tine – a venit imediat raspunsul.

  Da-mi voie sa-ti arat.
  A bagat mana in buzunar si a scos cateva monede pe care le-a lasat sa cada discret pe asfaltul trotuarului. Atunci, cu tot zgomotul asurzitor al orasului, au remarcat ca toti oamenii de pe o raza de 5 metri au intors capul privind in jur daca nu cumva banii cazuti erau ai lor.
  – Intelegi ce am vrut sa spun? a continuat indianul. Totul depinde de ceeace este important pentru tine.
  Sau,daca vrei,fiecare om are problemele lui importante , numai ca unii incep sa creada ca numai problemele lor sunt importante,in timp ce ale celorlalti nu fac nici doi bani!

  11.12.2013 Capitalistul

 6. #8 by Camelia - Nicorina Edu on 12/02/2014 - 0:52

  Consider un succes interferența blogurilor noastre, vă felicit pentru pasiunea cu care tratați subiectele și vă rog să primiți din partea mea nominalizarea:
  http://cameliaedu.wordpress.com/2014/02/12/liebster-award/

  • #9 by succesulpe on 13/02/2014 - 20:46

   Este o bucurie pentru toti sa te avem alaturi de noi mai ales ca intotdeauna se adauga si placerea lecturii unor lucrari foarte inspirat scrise. Iti multumesc pentru nominalizare pe care am sa o adaug cu grija celor altor cateva primite de-a lungul timpului.Este o distinctie care ma onoreaza si care ma obliga in acelasi timp. Sper ca sa pot oferi si pe mai departe subiecte interesante spre meditatie celor interesati alaturi de momente de liniste sau bucurie. Sper sa reusesc sa imi continui drumul pe care am hotarat sa merg chiar daca nu intotdeauna sunt convins ca este cel mai potrivit momentului. Inca o data calde multumiri pentru gandurile bune.

   • #10 by Camelia - Nicorina Edu on 14/02/2014 - 23:13

    Mă emoționați cu aprecierile făcute și vă doresc înălțimi de gând, inimă și sentiment prin tot ceea ce v-ați propus!
    Fie ca demersul blogului să-și urmărească un destin continuu, pentru a avea și noi, cititorii, paliere mult mai largi de perspectivă a realității.
    Cu prețuire, Camelia

 7. #11 by rogrm on 04/03/2014 - 11:34

  Bună ziua ! Mă bucur că am întâlnit acest blog unde am văzut, citit multe lucruri plăcute și interesante, și o să revin căci cred că mai sunt multe de aflat.

  • #12 by succesulpe on 04/03/2014 - 21:38

   Ma bucur sa stiu ca am reusit sa public cateva lucruri care sa va atraga atentia.
   Materialele aflate aici au caracter general si pot fi citite oricand. Va multumesc pentru aprecieri si astept sa reveniti de fiecare data cand timpul va va permite.

 1. Motive de bucurie | Calea spre succes
 2. “Cantecul” Banului | Calea spre succes

Puteti lasa un comentariu ...

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: