Succesul Creatiei

Apoi a zis Dumnezeu: „Sa scoata pamantul fiinte vii, dupa felul lor: animale, taratoare si fiare salbatice dupa felul lor”. Si a fost asa.
Si a zis Dumnezeu: „Sa facem om dupa chipul si dupa asemanarea Noastra, ca sa stapaneasca pestii marii, pasarile cerului, animalele domestice, toate vietatile ce se tarasc pe pamant, si tot pamantul”. Si a facut Dumnezeu pe om dupa chipul Sau; a facut barbat si femeie. Si Dumnezeu i-a binecuvantat, zicand: „Cresteti si va inmultiti si umpleti pamantul si-l supuneti”.
Asa s-au facut cerul si pamantul si toata ostirea lor. Si a sfarsit Dumnezeu in ziua a sasea lucrarea Sa, pe care a facut-o; iar in ziua a saptea S-a odihnit de toate lucrurile Sale pe care le-a facut.
A privit la oameni sa vada cum au inteles ei aceasta porunca si dezamagit, ne-a parasit.

– Ma voi intoarce !
-Mi se falfaie…

– Ma voi intoarce !
– Mi se falfaie…

 1. krab

  „Cum asa? Omul sa fie doar o eroare a lui Dumnezeu?…Ori Dumnezeu doar o eroare a omului?” Friedrich Nietzsche 😉

  • Sunt placut surprins sa regasesc acest inspirat citat din „Amurgul idolilor” in comentariul tau.
   Stii ca Nietzsche a fost mai intai filolog si apoi filozof, astfel ca stia sa se foloseasca de pluralitatea semnificatiilor cuvintelor, pe care le alatura si astfel, din contradictia termenilor, sa starneasca iritarea cititorului. Amurgul zeilor este o lucrare care a fost scrisa aproape de sfarsitul vietii si reprezinta un moment de maxima revolta interioara, care are drept subiect omul si idolii. Germenii filozofiei sale ii vom regasi si la reprezentantii curentul postmodernist, Cioran, Gide, Freud sau Heidegger, la care voi face adesea referiri in posturile mele.

  • Toata lumea crede ca intreaga opera a lui Michelangelo ar ascunde simboluri necunoscute. Fiecare opera ii este analizata pe toate fetele in dorinta de a i se fi descifra tainele. Pe de alta parte datatorii de pareri pot atinge celebritatea peste noapte cu publicarea fotografiei pe pe primele pagini, daca descopera ei, nu stiu ce galma 🙂

   • 9

    🙂 Ai dreptate. Dincolo de toate aceste presupuneri, rămâne de fapt frumuseţea picturii.

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: