Balcani – un capat de Europa

Suntem in Balcani si aici vom ramane! Balcani inseamna Iubire, inseamna Dragoste, inseamna Viata vie, Sensibilitate si Miscare. Balcani inseamna ceea ce nu au ceilalti. Inseamna Viata pentru o Europa moarta si coclita. Europa are nevoie de noi. Ii daruim inteligenta, miscare ii oferim resurse umane care au fost tinute inchise si acum s-au descatusat.

Korana – Balkanika

Formatia Balkanika si-a castigat popularitate prin cele peste 100 de concerte pe care le-a sustinut in lumea intreaga. Sa mentionam doar Anglia, StateleUnite, Canada Corea de Sud India, Pakistan, Egipt, Mexico, China, Luxemburg, Grecia, Olanda, Austria, Tunisia, Macedonia, Slovenia, Muntenegru, concerte terminate in ovatiile continue ale publicului.
Grupul a fost creat in jurul unui experimentat compozitor si aranjor Aleksandar Sanja Ilic, ale carui combinatii  sonore traditionale din Balcani, innobilate cu sonoritati moderne si contemporane, reprezinta adevarate sarbatori de sunet si lumina care au atras intotdeauna un numar foarte mare de spectatori.
Aleksandar Sanja Ilic este actual unul dintre cei mai de succes compozitori din spatiul balcanic, creator intr-un mare numar de genuri musicale,  ce s-a format in Yugoslavia si care a compus muzica de film si teatru, fapt pentru care a primit nenumarate premii si distinctii.
Grupul Balkanika, este compus din muzicieni tineri si talentati care canta la instrumente traditionale din zona Balcanilor a caror ritm emana traire, caldura, si sensibilitate. Un flaut sau un caval, un bouzouki, sau multe alte instrumente alaturi de care instrumentele electronice moderne, toate impreuna, dau un plus de valoare compozitiilor, creind o atmosfera a unor timpuri stravechi ce induce o placere interioara, emotie si armonie…
Este greu de definit genul de muzica pe care grupul o interpreteaza intrucat nu are un echivalent, fiind un melanj intre elemente de world music si sonoritati traditionale si spirituale din Balcani. Compozitiile lui Aleksandar Sanja Ilic sunt inspirate din vechi melodii populare din Balcani, pe care le-a adus in contemporaneitate, incadrandu-le in compozitii moderne in trendi.
Spectacolele Grupului sunt adeseori sustinute de o orchestra simfonica sau filarmonica cat si de un impresionant cor dar si de exceptionali vocalisti.
Aca doriti puteti sa mai urmariti selectii din spectacolul live „Kalemagdan fortress”, din 21 Septembrie 2005 de la Belgrad, Serbia.

Snake – Balkanika

Tashana – Balkanika

New gajde – Balkanika


Un comentariu

  1. Eu i-am descoperit acum putin timp. Imi plac, si ei si muzica lor

    • Iti multumesc pentru apreciere si ma bucur sa stiu ca mai sunt persoane sensibile, care raspund unei chemari interioare legate de apartenenta lor la acest capat de Europa.

***********************************************************************************************************************************************