Viata, viata… vorba cantecului

Ca de obicei, pana sa nimeresc telecomanda televizorului, cazuta pe undeva pe sub pat, mi-am inghitit la foc automat portia de stiri matinale, care mi-au adus o mare bucurie interioara:
Un olandez care traieste de mai multi ani in Romania a fost prins precum ca intretinea nu stiu ce relatii cu baieti tineri, dupa ce ii ducea in apartamentul sau. Vecinii de scara nu aveau nimic impotriva. Presedintele ales, a ales sa-si gaseasca un alt premier cu care sa contiune tot ce a fost minunat in acesti ultimi zece ani din viata noastra. Un tanar nefericit si-a umplut apartamentul de la bloc cu gaz si i-a dat foc nu inainte de a fi incercat si el precum Icar sa zboare. La fel ca si personajul mitic amintit,  a aflat ce descoperise Issac Newton, atunci cand l-o lovit marul in cap.
Degetele-mi au atins obiectul cautarilor mele si am ridicat-o, indreptand-o amenintator spre ecran. Deodata s-a facut liniste…

Mii de vietati microscopice mi-au inundat orizontul vizual.
Erau acele mici vietati minuscule avand cica dimensiuni intre 0,2 microni si 0,2 milimetri care formeaza planctonul mai precis zooplanctonul, ce este carevasazica diferit de fitoplancton adica acele plante unicelulare, sa ne fie clar si sa nu avem discutii.
Am ramas pret de cateva minute minunandu-ma de varietatea vietii necunoscute noua, revelata de documentarul stiintific, aflata aici, in oceanele noastre, in timp ce noi cautam viata pe la mama naibii in fundul Universului.
Nu puteam sa ma bucur singur, asa ca am gasit in fuga, pentru exemplificare, doua scurte documentare video:

Beautiful Deep Sea Alien Life Creatures

The Hidden Life in Pond Water

.


  1. Avem încă o sumedenie de vietăți minunate pe planeta noastră. Bine că le-am mai apucat.

  2. Poate ca Dumnezeu se deconecteaza si le reconstruieste pe unele iar si iar, ii e dor de Inceputuri si modeleaza la ele asa cum ne jucam noi cu plastilina. Astea doua clipuri m-au vrajit de-a dreptul, cum sa existe asa ceva ?!

    • Tocmai pentru nu avem o mie de vieti, este pacat sa lasam fiecare zi sa treaca fara sa ne umplem de tot ce este mai minumat pe lumea asta.
      Sa nu ne fie teama, de cealalta parte a luminii au grija altii sa „ne pastreze echilibrul”

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: