Si arbitru si jucator

Romania este faultata din nou.
Daca de cateva luni de zile cedo ne tot ameninta cu plata unor amenzi de 80 milioane de euro pe an, pentru conditiile nasoale din puscarii, acum Comisia Europeana ameninta Romania cu infrigement daca nu se modifica prevederea din legea care obliga lanturile de supermarketuri sa aiba pe rafturi produse autohtone in procent de 51% din totalul produselor, lege care fusese deja promulgata si semnata de catre presedinte in luna iulie a anului trecut.
Ministrul Agriculturii a spus ca Romania ar avea doua solutii pentru evitarea sanctiunii: fie renuntarea la procentajul de 51%, lucru pe care il poate face doar Parlamentul, fie sa-i convingem pe reprezentantii Comisiei Europene, ca prin aceasta lege nu-i discriminam pe producatorii din Uniunea Europeana.

Eu cred ca exista si o a treia solutie: Infiintara unui mare lant de supermarket-uri unde sa se vanda
numai produse romanesti si eventual cateva din uie. De sa vina toti aia din uie la noi la shoping:

marchet

  1. Chiar că nu mai înțeleg nimic. Mai ales când vin atâția analiști politici care ne spun că UE nu ne amenință amenzi pentru „condițiile nasoale” din pușcării, ci doar pentru deciziile greșite ale judecătorilor. Oricum, bancul în care Băsescu spunea că-i mai bine să investească în pușcării s-a dovedit totuși… doar un banc. 😉

    • Cu amenzile de 80 de milioane euro pe an, pentru conditii improprii de viata in puscarii este una, iar cu procesele pierdute de Romania la CEDO, privind deciziile incorecte ale judecatorilor si castigul de cauza, celor care au reclamat aceste decizii, este alta. Si despre banc, sa fim seriosi; NU numarul mare al puscariilor vor face din Romania o tara de oameni cinstiti.

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: