Lucy Newton – Galeriile de vineri

Lucy Newton s-a nascut si a crescut la o ferma de langa West Calder din Scotia.
Spune ca a fost intotdeauna fascinata de flora si fauna din peisajul rural inconjurator, de aceea majoritatea lucrarilor sale prezinta imagini ale faunei salbatice sau ale fermelor de animale din Marea Britanie.
Primele studii in arta le face la Manchester Metropolitan University, unde a urmat un curs de pregatire in arta si design, obtinand diploma BTEC in studii de Arta si Design.
Apoi a urmat o specializare in ilustratie care completeaza gradul de la Edinburgh College of Art din 2004-2007.
Dupa absolvire a fost freelancer, realizand cateva lucrari si ilustratii dar si cateva lucrari pentru Sunday Herald. Au lucrat pentru Wynstones Press pentru felicitari de Craciun, avand ca tema animalele salbatice dar si ilustrarea unei carti pentru copii.
Lucreaza in acuarela, creion, stilou si cerneala, monoprint, ceara pastel. Uneori combina cateva din aceste tehnici din dorinta de a captura doar o fractiune din frumusetea subiectelor sale. In lucrarile sale ea spune ca nu incerca sa surprinda pasarile si animalele printr-un realism perfect, ci doar pentru a exprima cateva din calitatile si energia uimitoarei lumi naturale din jur.
Lucy Newton declara ca ceea ce iubeste cu adevarat este libertatea care vine din bucuria de picta. Asta dragoste pentru viata salbatica si cea pentru arta o face cu adevarat fericita.

Lucy_Newton (7)

Lucy_Newton (9)

Lucy_Newton (10)

Lucy_Newton (11)

Lucy_Newton (2)

Lucy_Newton (3)

Lucy_Newton (4)

.


Un comentariu

  1. 9

    îmi plac lucrările ei. Parcă te îndeamnă să fii pentru o clipă copil şi să asculţi o poveste. 🙂

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: